• Aanvang Lenteborrel en binnenkomst Vrienden, zicht op Gerestaureerde koorhek en Van Oostsanen expositie

Lenteborrel 2014

Op vrijdag 21 maart 2014, de eerste dag van de lente, heeft het bestuur van de Vriendenstichting een Lenteborrel georganiseerd om de waardering voor de Vrienden te laten blijken.

Het zijn de Vrienden die het werk van de Vriendenstichting mogelijk maakt. Voorbeelden hiervan zijn de restauratie van de kroonluchters en de aanlichting van de gerestaureerde gewelfschilderingen. Tijdens de Lenteborrel heeft Frank Kuijper, onze voorzitter, uit naam van de Vriendenstichting een cheque van € 30.000,00 mogen overhandigen aan de burgemeester van Alkmaar, de heer P.M. Bruijnooge. Een bijdrage, waarmee de Vrienden de restauratie van het koorhek mede mogelijk hebben gemaakt.

Tevens heeft onze voorzitter het volgende project aangekondigd, een project dat aansluit bij de plannen voor de Grote Kerk als multifunctioneel gebouw. Dit project omvat het creeren van een stilteruimte in een van de kapellen.

Sfeer

In een fantastische ambiance, werd genoten van muziek, een hapje en drankje en werd door de aanwezige Vrienden uitgebreid deze Lenteborrel, de Van Oostsanen tentoonstelling en de restauratie van het koorhek besproken. Een avond, die door een ieder zeer gewaardeerd werd.

Muzikale omlijsting

Regionaal 'talent' stond centraal waar het de muzikale omlijsting betrof tijdens deze Lenteborrel. De aanwezige Vrienden hebben kunnen genieten van een uitgebreid muzikaal reportoire, dat werd uitgevoerd door Koen Spijker, pianist; zangeres Jet Stam, begeleid door haar combo BENT en het duo Jolijn & Kim.

Jet Stam, begeleid door Koen Spijker

Lenteborrel vastgelegd

De Lenteborrel is vastgelegd door de Alkmaarse fotograaf Ed van de Pol, de foto's die Ed heeft gemaakt zijn door u te bestellen op deze [website].

Laat hieronder je reactie achter